Home
Wat we doen
Onze spelers
Wie we zijn
Nieuws
Wedstrijden
Speelschema
Sponsoren
Gastenboek
Contact

Nieuws

Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Doneer actie voor Octopus te Sevenum

15 oktober 2018
Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Charity wedstrijd Ester Fonds - World Master Team

11 oktober 2017
Afbeelding van World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen
World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen

20 juli 2017
 
 
 

Jack de Gier

Ex-prof voetballer FC Twente / NEC / FC Den Bosch / Cambuur / Willem II / Go Ahead Eagles / Lierske SK / Dunfermline Athletic FC 
13 mei 2013
Ex-prof voetballer FC Twente / NEC / FC Den Bosch / Cambuur / Willem II / Go Ahead Eagles / Lierske SK / Dunfermline Athletic FC
Jack de Gier 
(Schijndel, 6 augustus 1968)
is een Nederlandse voormalig voetballer en huidig voetbaltrainer.

Nadat hij voor de amateurclub RKSV Schijndel had gespeeld, debuteerde Jack de Gier in het shirt van BVV Den Bosch op 20 augustus 1988 in het Nederlandse voetbal. Na 3 seizoenen in FC Den Bosch vertrok hij naar Cambuur. Daar speelde hij 3 jaar, waarna hij naar Go Ahead Eagles ging. Na 1 jaar in Deventer, had hij het wel gezien, en werd hij door Willem II gecontracteerd. In Tilburg speelde hij 2 seizoenen, want in de voorbereiding van het seizoen 97/98 kocht Lierse SK de spits. Bij Lierse speelde hij maar 1 jaar, want hij had er geen basisplaats. NEC kocht hem in de zomer van 1998. Hij speelde 3 seizoenen in Nijmegen, waarna hij in 2001 naar het Schotse Dunfermline Athletic FC verhuisde. Na een half seizoen in Schotland vertrok hij naar FC Twente, waar hij zijn carrière afsloot. Jack de Gier is een typisch geval van een bonkige spits.

Hij voetbalde nog even bij de amateurs van SVZW Wierden na zijn profcarrière, waar hij ook assistent-trainer was. De Gier was analist bij RTV Oost en scout bij NEC. Ook was hij spitsentrainer bij NEC. In oktober 2009 vervangt hij tijdelijk Wim Rip als coach van Jong N.E.C. Rip schoof door naar het eerste elftal. De Gier behaalde zijn trainersdiploma's en was van 2010 tot medio 2012 hoofdtrainer van Jong N.E.C./ FC Oss en assistent bij het eerste van N.E.C..

In 2012 werd hij toegelaten voor de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB. In het seizoen 2012/13 zal hij twee dagen in de week stage lopen bij Willem II. In oktober 2012 werd hij hoofdtrainer van FC Blauw-Wit Amsterdam.