Home / Onze spelers / Bas Muijs

Bas Muijs

Acteur / Presentator
Bastiaan Daniël (Bas) Muijs
(Den Haag, 14 oktober 1976)
is een Nederlands acteur en presentator, vooral bekend van zijn rol in Goede tijden, slechte tijden, die hij zeven seizoenen speelde.

Muijs volgde een theateropleiding bij theaterwerkgroep Rabarber in Den Haag toen hij in 1999 werd gevraagd voor de rol van Stefano Sanders (oorspronkelijk Stefano Oliviero) in de soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Naast GTST (1999-2005) had Muijs hoofdrollen in de televisieseries Costa! (2004-2005), Voetbalvrouwen (2007-2009), Pauwen en Reigers (2008-2009), Snuf de Hond en de jacht op Vliegende Volckert (2008) en in de films Snuf de Hond in oorlogstijd (2008), Mijn vader is een detective (2009) en Als je verliefd wordt (2012).In Trauma 24/7 (2002), Hotnews.nl (2006) en Bit (2009) speelde hij bijrollen.

In het theater trad hij onder andere op in Romeo en Julia (2000), Frankenstein (2001), Exercices de Style (2003), Ado-Ajax (2006), Ik beken (2008) en Yab-Yum (2012-2013).

In 2007 richtte Muijs samen met Peter Groenendijk en collega Winston Post de pianoband Geweldige Noten op, waarmee een tour door Nederland gemaakt werd. Geweldige Noten is een sing-along-show waarbij twee teams het muzikaal tegen elkaar opnemen en het publiek de bekende nummers meezingt.

In 2008 en 2009 speelde Muijs twee hoofdrollen in de RTV West-serie Pauwen en Reigers. Hij speelde daarin het Haagse straatschoffie Paul Pronk en internationaal bloembollenhandelaar Rudolf Fontijn. In de zomer van 2010 werd deze serie landelijk door de KRO uitgezonden.

Van 2007 t/m 2010 was hij te zien als Italo Ferrero in Voetbalvrouwen naast o.a. Nicolette van Dam en Lone van Roosendaal. Begin 2009 maakte Muijs voor twee weken zijn comeback in Goede tijden, slechte tijden als Stefano Sanders. Hoewel hij de korte terugkeer in de serie erg leuk vond, liet hij weten (nog) niet voor een definitieve terugkeer open te staan.

In het najaar van 2009 presenteert Muijs het door RTL 5 en RTL Z uitgezonden programma Bedrijf in Beeld waarin verschillende Nederlandse bedrijven bezocht worden. Bij Wat nou Zuid-Holland, dat door RTV West en TV Rijnmond in 2009 werd uitgezonden, neemt hij samen met presentatrice Marjolein Meijers verschillende projecten van de provincie Zuid-Holland onder de loep. In 2010 wordt van dit programma een tweede seizoen gemaakt. In hetzelfde jaar gaat hij voor RTL 7 nog twee programma’s presenteren: Mediazine, een programma over nieuwe en oude electronica en Wielerland, een wielrenprogramma waarin hij bekende wielrenners interviewt.

In december 2010 gaat Bas weer het theater in. Met theatergroep Rabarber speelt hij in het theater aan het Spui de voorstelling Alice in Wonderland en neemt de rol van Gekke Hoedenman voor zijn rekening.

Als presentator krijgt hij in 2011 een nieuw 26-delig programma bij SBS 6; Het snoer om. Een klusprogramma waar mensen die het ècht verdienen een make-over van een ruimte in huis krijgen, compleet met nieuwe media-apparatuur. In 2012 presenteert hij voor Net 5 het trouwprogramma Welkom op mijn bruiloft, waarin stellen hulp nodig hebben bij het maken van keuzes voor hun bruiloft. Ook presenteert hij dat jaar wederom Bedrijf in beeld voor RTL.

In 2012 wordt Bas door filmproducent Rob Houwer gevraagd voor de hoofdrol in de film: “Als je verliefd wordt”. Het is een remake van de in de jaren ’80 uitgebrachte film Hoge hakken, echte liefde, destijds metRijk de Gooyer en Monique van de Ven in de hoofdrol. In hetzelfde jaar staat er meer filmwerk te wachten; Het Belgische Studio 100 vraagt hem voor een rol in de nieuwste Kabouter Plop-film: Plop wordt kabouterkoning. Bas speelt kabouter Stoef.

Na twee jaar film- en televisiewerk gaat Bas in 2012 en 2013 wederom het theater in en wel met een hoofdrol in een musical. Musical Yab Yum, geproduceerd door Henk van der Meijden, vertelt de opkomst en ondergang van `s lands bekendste bordeel. Als topcrimineel perst Bas in de rol van Kees (gebaseerd op Klaas Bruinsma) eigenaar Theo Heuft af, die zijn etablissement na vele mooie jaren uiteindelijk door toedoen van de poldermaffia kwijtraakt.

Naast zijn werk als acteur en presentator doet Muijs veel aan sport. Hij is voorzitter van de stichting World Master Team, een voetbalteam waar oud-voetbalprofs en bekende Nederlanders voor het goede doel voetballen, is aanvoerder van het RTL Sterrenteam (voetballende bekendheden) en fietst mee met het Sterrenfietsteam, dat uit (oud-) sporters en BN’ers bestaat en voor het goede doel verschillende wielerklassiekers rijdt.

Muijs trad tijdens het Europees kampioenschap voetbal 2008 èn 2012 op als stadionspeaker voor het Nederlands Elftal.

Top