Home / Onze spelers / Charly Luske

Charly Luske

Charles René Pierre (Charly)
(Amsterdam19 september1978)
is een Nederlandsezangeracteur en presentator
Toen Luske twaalf jaar was nam hij, aangespoord  door zijn vader, klassieke zanglessen. Vier jaar later maakte hij zijn debuut in de Lucky Lotto Live Show waarin hij samen met Gordon een duet zong.

Luske deed audities voor de jongensgroep Velvet, waarvan hij een tijd deel uitmaakte en waarmee hij een hit scoorde met het nummer ‘Weg Van Jou’. Nadat de band uit elkaar viel, zong hij nog enige tijd in de jongensgroep X Marks The Spot. In 2000 speelde Luske in de musicalBoyband, waarin hij als zanger Sean een van de hoofdrollen vertolkte. In 2003 speelde Luske samen met Froukje de Both en Linda Wagenmakers in de musical Love me a little bit more. In 2004 deed Charly mee met het Nationaal Songfestival met het nummer: She’ll take your breath away. Hij kwam terecht in de finale, maar behaalde de vierde plaats. In 2005 en 2006 speelde hij in de musical Turks Fruit de rol van Rick, als alternate van Antonie Kamerling. Luske speelde twee seizoenen in de Nederlandse televisieserie Meiden van De Wit. Verder heeft hij gastrollen gespeeld in Costa! en ZOOP. In 2006 speelde hij in de musical The Wiz de titelrol als alternate van Danny de Munk. Luske speelde de hoofdrol in We Will Rock You, een Duitstalige musical die werd opgevoerd in Keulen, en vanaf 21 november als Geert in de musicalversie van Op Hoop van Zegen. In het najaar 2009 was Luske te zien in de Nederlandstalige versie van The Full Monty.

Eind augustus zou hij ook te zien zijn in de rockmusical We Will Rock You, waarin hij alternate zou zijn van Galileo en Brit. Luske nam echter de rol van Martin van der Starre op zich, omdat deze laatste zwaar geblesseerd was.

Luske was kandidaat in 2011 bij het televisieprogramma The voice of Holland, en werd door Nick en Simon gecoacht. Voor het pubiek en de jury was hij de gedoodverfde winnaar. Hij moest echter in de halve finale zijn meerdere erkennen in Chris Hordijk. Op donderdag 5 april2012 was Luske te zien als Judas in The Passion. Hij is hierin de tegenspeler van Danny de Munk die de rol van Jezus vertolkt. Het evenement werd gehouden in Rotterdam.

Top