Home
Wat we doen
Onze spelers
Wie we zijn
Nieuws
Wedstrijden
Speelschema
Sponsoren
Gastenboek
Contact

Nieuws

Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Doneer actie voor Octopus te Sevenum

15 oktober 2018
Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Charity wedstrijd Ester Fonds - World Master Team

11 oktober 2017
Afbeelding van World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen
World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen

20 juli 2017
 
 
 

Glenn Helder

Ex-International / Vitesse / Sparta / Arsenal / Benfica / NAC 
13 mei 2013
Ex-International / Vitesse / Sparta / Arsenal / Benfica / NAC

Glenn Helder
(Leiden, 28 oktober 1968)
is een Nederlandse percussionist, voormalig profvoetballer en ex-international van het Nederlands voetbalelftal. Glenn Helder begon met voetballen bij de Leidse amateurvoetbalclub Oranje Groen, die inmiddels is opgegaan in FC Rijnland. Daarna speelde hij bij het Leidse UVS, alvorens hij in de jeugdopleiding van Ajax belandde. Daar moest de linksbenige linksbuiten echter plaats maken voor Bryan Roy, waardoor hij via het B2-elftal van opnieuw UVS bij de A-jeugd van amateurclub LV Roodenburg terechtkwam. Nadat hij een jaar bij het eerste elftal van de senioren van Roodenburg had meegedraaid, maakte hij in het seizoen 1989/1990 zijn profdebuut voor Sparta. Na vier jaar in Rotterdam te hebben gevoetbald en in 93 wedstrijden negen keer het net te hebben gevonden, volgde Vitesse.
Glenn Helder speelde tevens vier interlands voor Oranje, waarin hij niet tot scoren kwam. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink maakte de aanvaller zijn debuut voor Oranje op 18 januari 1995 in de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Frankrijk (0-1), net als collega-aanvaller Michael Mols (FC Twente).

In de winterstop van het seizoen 1994/1995 verhuisde hij voor een transferbedrag van 5,4 miljoen gulden naar het Londense Arsenal. Bij Arsenal maakte hij op 21 februari 1995 zijn debuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest. In het seizoen 1996/1997 werd hij verhuurd aan het Portugese Benfica. In het daaropvolgende seizoen verhuurde Arsenal hem aan NAC.

Bij Arsenal speelde hij in een team met onder anderen Dennis Bergkamp en Ian Wright meerdere keren Europees voetbal.