Home
Wat we doen
Onze spelers
Wie we zijn
Nieuws
Wedstrijden
Speelschema
Sponsoren
Gastenboek
Contact

Nieuws

Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Doneer actie voor Octopus te Sevenum

15 oktober 2018
Standaard afbeelding voor nieuwsitems
Charity wedstrijd Ester Fonds - World Master Team

11 oktober 2017
Afbeelding van World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen
World Master Team gaat samenwerking aan met Stichting Hart Voor Vrouwen

20 juli 2017
 
 
 

Mimoun Oaïssa

Acteur 
13 mei 2013
Acteur
Mimoun Oaïssa 
(Beni Said, 11 maart 1975)
is een Marokkaans-Nederlands acteur. Oaïssa werd geboren in Marokko maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland waar hij de Herman Heijermansschool in Amstelveen bezocht en daarna aldaar de middelbare school (Scholengemeenschap Casimir). Vervolgens begon hij de eenjarige vooropleiding aan het ITS DNA van De Nieuw Amsterdam, waarna hij doorstroomde naar de hogere toneelschool. In 1999 studeerde hij af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij werd lid van Toneelgroep Amsterdam tot 2001 en hij volgde acteerworkshops in New York en Londen.

Hij was in 2004 één van de initiatiefnemers van de succesvolle speelfilm Shouf Shouf Habibi! waarin hij zelf de hoofdrol speelde. In 2005 werd Oaïssa gevraagd voor een bijrol in Martin Koolhovens Het Schnitzelparadijs, waarin hij van de regisseur alle vrijheid kreeg. Oaïssa kon veel van zijn eigen teksten vormgeven, hierdoor aangespoord door de regisseur. Het Schnitzelparadijs werd nog succesvoller danShouf Shouf Habibi! Samen met de andere acteurs die keukenpersoneel speelden in Het Schnitzelparadijs won Oaïssa het Gouden Kalf voor de Beste Mannelijke Bijrol. Ook was hij Shooting Star op hetinternationaal filmfestival van Berlijn. Verder speelde hij de rol Hafid in Rauw! op Tien.

Oaissa is, met Bart Kiene en Louis Lemaire, één van de initiatiefnemers van De Acteerschool Rotterdam, een vierjarige opleiding op HBO niveau die in september 2008 van start gaat en tot doel heeft acteurs af te leveren met een grootstedelijke en multiculturele achtergrond