Home / Nieuws / WMT voetbalt bij sv Ouderkerk voor Esterfonds

WMT voetbalt bij sv Ouderkerk voor Esterfonds

Op maandag 29 april 2013 werd door het World Master Team een inmiddels als traditionele wedstrijd(en) voor en tegen het Ester Fonds gespeeld te Ouderkerk aan de Amstel bij sv Ouderkerk.

Onder leiding van coach Joop van Daele was de volgende selectie aanwezig Ben Wijnstekers ? Berry van Aerle ? Stan Valckx ? Peter Houtman ? Glenn Helder ? Jack de Gier ? Nico Jalink ? Leo van Veen ? Wout Holverda ? Scott Calderwood ? Youri Petrov ? Bas Muijs ? Wouter Hamann ? Raymond Bevelander ? Hans Suiker ? Arjan van der Plas ? Erik Franc.

Aller eerst werd er tegen een selectie van sv Ouderkerk aangetreden. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dies de Korte en geassisteerd door de new coming man in scheidsrechterland Jan van Gurp.

Onder erbarmelijke omstandigheden van het speelveld was het sv Ouderkerk wat de tos had gewonnen en werd er door het WMT afgetrapt. Na enkele minuten de balbewegingen te hebben af getast werd er langzaam het vijandelijke doel gezocht. Tegenstander Ouderkerk paste dezelfde aftastende houding toe. Dit leidde tot enkele leuke actie van beide zijde en het ruimschoots aanwezige publiek genoot er van.

Halverwege de wedstrijd leidde een strakke pass op Youri Petrov er toe dat deze zich vrijspeelde in de zestien en strak inschoot zodat de 0-1 een feit was.

Wie dacht dat Ouderkerk hier een tegenslag had te verwerken kan van een koude kermis thuis, direct werd de aanval gezocht en dit leidde dan ook direct de gelijkmaker op 1-1 binnen een minuut.

Dit rook naar meer en de jeugd zette vol op de aanval en probeerde conditioneel de oude garde te overlopen en met succes het leverde de 2-1 en 3-1 op door middel van leuk en sportief voetbal, de jonge garde had respect voor de cracks van weleer en speelde zeer sportief. Daar waar Ouderkerk dacht de buit binnen te hebben vergiste zich en middels een steek bal op Jack de Gier liet deze toch nog even zijn goaltjes instinkt zien en met een weergaloze lob vanaf het middelveld verschalkte hij de Ouderkerk goalie en de 3-2 was daar en de schrik bij Ouderkerk zat er in.

Redder in deze was het eindsignaal wat kort na de treffer volgde.

Hierop werd de 2e wedstrijd gespeeld tegen het Ester Fonds. Dit was dan al weer voor de 4e editie een wedstrijd die volledig in teken stond van het Ester Fonds (Peter Pan) en het WMT (KIKA ? MS Fonds en De Luchtballon).

Coach Joop van Daele had enkele wijzigingen aangebracht. Beide teams waren qua leeftijd zeker gelijkwaardig hoewel er bij het Ester Team toch wel wat meer ?jongere? aanwezig waren.

Al snel bleek dat men er een lekker potje van wilde maken en het WMT aan de aftrap begon en de aanval koos en zelf binnen 1 minuut de 0-1 op het bord had, door een snelle aanval over rechts via Glenn Helder die de bal direct terug speelde op spits Jack de Gier die ouderwets en verwoestend uithaalde en zo score opende.

Glenn die lekker fit was en wel wilde lopen in verband met de aanwezige koude wind werd dan ook diverse keren gelanceerd en dit leidde dan ook de 0-2 in, een strakke pass op hem staande op de middenlijn gaf hem de kans een lange en snelle sprint te doen en zo iedereen achter zich te laten en te scoren.

Dit zelfde werd kort na het veroveren van de bal nog eens geprobeerd en resulteerde in een voorzet op spits Jack de Gier die echter in de zestien fors in de rug werd gelopen en van scoren werd afgehouden, dit resulteerde in een penalty, wel of niet makkelijk gegeven maar de overtreding was er wel degelijk, Glenn Helder was degene die trekker mocht overhalen en de 0-3 was een feit.

Het WMT bleef nu de aanval zoeken en zo kort na de aftrap speelde men weer de razendsnelle Glenn Helder aan en hij speelde zich vrij en 0-4 was een feit.

Iedereen dacht dat het wel nu gelopen was en er een aardige uitslag uit zal voortkomen, bleek zich goed te hebben vergist.

Het ester Team herpakte zich vrolijk en ging de aanval opzoeken en wilde toch wel laten zien ook over voetbal kwaliteiten te beschikken en zo waar de eer werd gered en de 1-4 was daar.

Nu bleek dat het WMT was aangeschoten en men zich probeerde te herstellen maar hier niet de kans voor kreeg en snel volgde de 2-4.

Ook het Ester Team kreeg een penalty, ondanks dat eerst voordeel werd gegeven werd dit toch niet verkregen nadat doelman Raymond Bevelander de speler aan de schoen vast hield en via de penalty werd het 3-4.

Nu rook het Ester Team naar meer en zette alles op alles en al snel diende de gelijkmaker aan 4-4 en de honger was en bleef aanwezig naar nog meer en in de slot minuut werd dan ook de winnende treffer 5-4 gescoord. Wat het publiek hier ook dacht werd wel bewaarheid namelijk veel doelpunten maar dat dit de einduitslag zou worden had men niet verwacht. Ook hier een leuke wedstrijd en op naar de 5 e editie in 2014.

Top