Home / Nieuws / 75-jarig bestaan van vv D.I.O.Z. – Zegge

75-jarig bestaan van vv D.I.O.Z. – Zegge

Op zaterdag 15 juni 2013 werd er door het World Master Team als Artiestenelftal een wedstrijd gespeeld te Zegge (N-Br) tegen het jubilerende vv D.I.O.Z. dit alles ter gelegenheid van hun 75 jarig jubileum.

Het World Master Team, onder coaching van de legendarische Joop van Daele, trad aan met de navolgende spelers; Bas Muijs-Stan Valckx-Leo van Veen-Geert Hoes-Marcel Bogarde-Scott Calderwood-Youri Petrov-Raymond Bevelander-Hans Suiker-Hans Werdekker-Jeremy Sno-Bobby Schoonens-Nick van Breemen-Erik Franc-Wouter Hamann en dit keer was ook weer aanwezig het oude vertrouwde arbitrale trio Dies de Korte-Peter van Linden-Ron Claessen.

Onder zonnige omstandigheden met wel een forse wind dwars over het veld werd door DIOZ afgetrapt. DIOZ wat er voorzichtig aan de combinaties begon leverde toch wel enkele aanvallen op maar weden door good old goalie Hans Suiker gepareerd. Bij één van deze acties van Hans Suiker die dacht de zaak onder controle te hebben, was hij al in de 4e minuut erg ongelukkig ten val gekomen bij een uittrap en zich dusdanig blesseerde en hij zich diende te laten wisselen en door vervanger Raymond Bevelander.

Na deze vroege tegenvaller herpakte het WMT zich wel en zocht ook via enkele snelle combinaties een mogelijke counter om zo de score te kunnen openen. Het spel golfde lekker heen en weer

en beide teams vermaakte het publiek wat heerlijk in het zonnetje langs de lijn stond te genieten onder genot van menig consumptie.

Het WMT had een aantal kansen via de nog steeds technisch begaafde spits Nick van Breemen echter gingen zijn schoten net naast of over.

In de 24e minuut was het eerste doelpunt daar en mocht het jubilerende DIOZ de score openen, door enig misverstand in de verdediging bij het WMT kon een DIOZ speler vrij inschieten.

Coach Joop van Daele paste hierop direct 3 wissels toe en probeerde met fris bloed nog de gelijkmaker te forceren zodat er mogelijk met gelijke stand de rust kon worden opgezocht.

De wissels boden dan ook diverse kansen zo waren Geert Hoes en Erik Franc een aantal malen dicht bij de gelijkmaker en trachtte ook Bobby Schoonens en Nick van Breemen nog met een aantal schoten de DIOZ goalie te verschalken echter alle schoten gingen net naast of rakelings over.

Doordat het WMT bleef drukken en zoeken naar de gelijkmaker kreeg DIOZ voorin ruimte en profiteerde hiervan en bij één van deze uitvallen dacht het WMT de zaak onder controle te hebben middels goed verdedigen van Stan Valckx was het Hans Werdekker die één van de aanvallers ongeoorloofd ten val bracht binnen de 16 meter en dus een penalty voor DIOZ in de 33e minuut opleverde en dit buitenkansje werd dan ook benut en leverde een 2-0 ruststand op.

De tweede helft leverde hetzelfde beeld op als in de eerste helft een rustig en zeer sportief spelend DIOZ wat met combinatie trachtte de aanval op te zoeken en een WMT wat middels zuivere passes en lange ballen probeerde tot score te komen. Inmiddels ging het WMT wel een tempo hoger spelen men bleef tenslotte op zoek naar de aansluitingstreffer. Ook hier weer hetzelfde beeld schoten gingen net over of naast.

Toch ging het WMT nu in het laatste kwartier wel erg veel druk zetten en dit leverde dan ook enkele goede kansen op en in de 31eminuut was het zover in een scrimmage voor de DIOZ goalie was het Scott Calderwood die met veel kracht de aansluitingstreffer scoorde.

Dit beloofde nog wat in de laatste minuten echter was het DIOZ die stand wist te houden en eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor DIOZ.

Het moet zeker gezegd worden dat dit jonge team middels veel vechtlust en inzet een verdiende overwinning behaalde maar zeker ook in sportief opzicht van zich liet spreken door zeer sportief deze wedstrijd te benaderen waardoor het publiek een attractieve wedstrijd kreeg voorgeschoteld.