Home / Nieuws / World Master Team Artiestenelftal – Ester Fonds

World Master Team Artiestenelftal – Ester Fonds

Op 2e Paasdag, 9 april 2012, werd er door het WorldMasterTeam als promo elftal deelgenomen aan een mini toernooi georganiseerd door het Ester Fonds te Amstelveen.

In de eerste wedstrijd trof het WMT in een regenachtig en een koude wind in Amstelveen de For Ester ploeg die er op gebrand was direct een goed resultaat neer te zetten.

Coach Joop van Daele had de beschikking over een grote selectie doordat het WMT een goede en grote opkomst kende en met 20 spelers ruimschoots vertegenwoordigd was.

Keepers: Raymond Bevelander en Kevin Bogarde; spelers Arjan van der Plas, Hans Werdekker, Scott Calderwood, Eric Jacott, Sascha Visser, Bas Muijs, Peter Houtman, Leo van Veen, Erik Franc, Wout Holverda, Rob Geus, Lennie Keylard, Nick van Breemen, Hanni Hanna, Wouter Hamann, Gerrie Mühren.

Ook leverde het WMT een arbitraal trio welke bestond uit scheidsrechter Dies de Korte en grensrechters Ron Claessen en Jan van Gurp als mede werd er een medische staf geleverd door Mike Scholte en Johan Mühren.

De eerste wedstrijd ging helaas verloren gezien het grote leeftijdsverschil tussen beide ploegen en in het voordeel van het For Ester Team won deze met 2-0 en plaatste zich voor de finale en kon de strijd aan met Ajax Klassiek.

Het WMT diende nu voor de 3e/4e plaatste strijden en speelde tegen een team wat WMT speler Charly Luske had ingelijfd.

Het was het WMT wat direct initiatief nam en probeerde de openingstreffer zo snel mogelijk te forceren. Na enkele aanvallen begon Sascha Visser zich steeds meer en meer te manifesteren als de spil en hij was het ook die pass gaf en deze weer terug mocht ontvangen vanaf rechts en de openingstreffer na 11 minuten scoorde.

De tegenstander wilde direct na de aftrap de jacht openen en zocht diverse malen de linkerflank waar Charly Luske op scherp stond en goalie Raymond Bevelander wilde testen maar deze hield zijn goal schoon. Uit een corner van rechts was er een kluts en lag toch ineens de 1-1 in de goal. Na rust had coach Joop van Daele enkele omzettingen gedaan en stuurde Peter Houtman als diepe spits in de strijdt met deze zet bleek cruciaal, door enkele goede combinaties was het Hicham die op rechts door trok tot aan de achterlijn en zo de verdediging opentrok en de voorzet op spits Peter Houtman en een giga harde kopbal afleverde en het WMT de leiding nam 2-1.

Hierop bleef het WMT de tegenstander onder druk zetten en had deze in de wurggreep en was het Wouter Hamann die 5 minuten voor het eindsignaal de genade slag toediende en het WMT de 3-1 bezorgde en zich zeker stelde van de 3e plaats.