Home / Nieuws / Wedstrijd Mariahout

Wedstrijd Mariahout

Op zaterdag 2 juli 2011 speelde het World Master Team als ex profs/Internationals een wedstrijd in het Brabantse Mariahout tegen de lokale vv Mariahout ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum.

Coach Guus Haak beschikte over de volgende selectie; Rene van de Kerkhof ? Berry van Aerle – Gerrie Muhren ? Leo van Veen ? Stan Valckx ? Wim Meutstege ? Nico Jalink ? Hans Werdekker ? Yoeri Petrov ? Arjan van der Plas ? Eric Franc ? Charly Luske ? Hans Suiker – Rene Eijer ? Raymond Bevelander ? Nick van Breemen.

Ook hier was weer het vaste arbitrale trio aanwezig weer aanwezig; scheidsrechter Dies de Korte bijgestaan door Peter van Linden en Ron Claessen.

Na de officiƫle handelingen diende er nog van speelhelft te worden gewisseld en trapte het WMT af.Al snel bleek dat de jonge ploeg van Mariahout een lekker potje voetbal wilde spelen en een hoog tempo er in gooide. Mede hierdoor had het WMT in beginsel wat moeite en moest men de organisatie nog goed neerzetten en kwam dan ook aardig in hun spel. Beide teams combineerden lekker en speelden op de aanval wat voor het publiek een leuk aanzien was. Zo ook de kansen die werden gecreƫerd waardoor beide goalies hun klassen konden tonen.

In de 20e minuut van de 1e speelhelft was het een makkelijk uit te verdedigen kans die door een ongelukkige Stan Valckx (hij gleed uit) de tegenstander een opgelegde kans bood om de score te openen en deze ook niet onbenut liet, 1-0 en alle handjes van het thuispubliek gingen op elkaar.Het WMT pakte de draad op en zocht meer de flanken op waar de snelle en behendige Youri Petrov een plaag leek voor de verdediging. Na een mooie aanval welke rond en in de zestienmeter voor het WMT een drietal schoten voor een zo goed als leeg doel opleverde bleek dat de goalie van Mariahout zijn klasse toonde en alle inzetten keerde dit tot ellende van het WMT.

Na nog een aantal kansen bleek een snelle counter van Mariahout in de 27e minuut de 2-0 op te leveren en was Raymond Bevelander voor de 2e keer gepasseerd. Het WMT ging snel enkele zaken omzetten echter was dit nog niet afgerond of de 3-0 in de 29e minuut was een feit, een strak en hard schot belandde in de goal.Het WMT wisselde snel enkele spelesr en bracht wat jonger bloed in en het was invaller Eric Franc die op slag van rust de 3-1 scoorde in de 34 minuut.

Na rust zocht het WMT meer de aanval om snel mogelijk de aansluitende treffer te scoren en de nieuwe goalie bij Mariahout uit te proberen, echter enkele schoten gingen net naast of net over. Een tegenaanval op links van Mariahout bracht wat gevaar echter de voorgetrokken bal werd ongelukkig geraakt door de inglijdende Arjan van der Plas en passeerde in de 15e minuut zijn eigen doelman en de 4-1 was een feit. Nu ging het er om of alsnog een aansluitende treffer haalbaar was of niet voor het WMT en men de spanning kon terugbrengen echter Mariahout zocht naar zekerheid en scoorde in de 19e minuut de 5-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Het WMT ging nu rustiger spelen en zocht met enkele combinaties of er toch nog iets te halen was hetgeen in de 24e minuut werd gerealiseerd door Eric Franc die loeihard op rechts uithaalde een schot over de grond en de 5-2 aantekende en naar later bleek dit ook de eindstand te zijn.

Al met al een zeer sportieve en aantrekkelijke wedstrijd waarin de jonge garde het op inzet behaalde resultaat mochten koesteren en afloop er een gezellig samenzijn was.