Home / Nieuws / WMT Awards

WMT Awards

Maandag 19 april 2010 was het weer tijd voor de jaarlijkse Worldmasterteam-Awards. Op deze avond komen de spelers, technische staf, sponsors en relaties en verder alles wat met het Worldmasterteam te maken heeft, bij elkaar voor een gezellige avond. Vele bekende Nederlanders waren aanwezig op deze avond, zoals de bekende oud-voetballers René en Willy van der Kerkhof, Bennie Wijnstekers, Wim Rijsbergen en nog veel meer. Ook waren er veel spelers van het artiestenelftal van het Worldmasterteam, waaronder Geert Hoes en sfeermaker Hans Suiker, van de partij.

Op het moment dat de meeste genodigden gearriveerd waren op Villa het Hof in Boxtel, was het tijd voor het uitreiken van de WMT-Awards. Deze keer waren dat de bekers voor 2008 en 2009, omdat het door diverse redenen vorig jaar niet mogelijk was om een awardavond te organiseren. Voorzitter Bas Muijs opende de avond door het bekendmaken van de goede doelen waarvoor het WMT dit jaar gaat spelen. Stichting Kika, waarvan Muijs zelf ambassadeur is, is al een paar jaar één van de goede doelen van het team. Verder wordt er ook gespeeld voor Stichting de Luchtballon, Het Nationaal MS Fonds en Villa Pardoes

Bas Muijs gaf verder aan erg blij te zijn met de bijdrage van sponsors: `Anders had deze feestavond niet plaats kunnen vinden en de bijdrage van de sponsors waarderen we zeer, zeker in deze tijd van recessie?, aldus Muijs. De locatie en bediening was zoals eerder genoemd Villa het Hof in Boxtel. Het eten werd mede mogelijk gemaakt door ???? en Hanos Eindhoven Horecagroothandel. Bij al dat eten moest natuurlijk ook gedronken worden en dat werd gesponsord door Aridijs en door het speciaal gebrouwen bier van Bavaria, Swinckels Volmaakt.

Na deze officiële mededelingen was het tijd geworden voor het uitreiken van de bekers. Bas Muijs, die negen jaar geleden zelf de award in ontvangst mocht nemen, reikte eerst de prijs voor 2008 uit. Deze ging naar Richard Goulooze. De voormalig verdediger van onder andere AZ, SC Heerenveen en NEC werd niet zonder reden in het zonnetje gezet. Goulooze regelde het contact met Nuon en zorgde er met een speciale actie voor dat bij het callcenter van de energieleverancier ?7.000 werd opgehaald voor het goede doel. Dit stimuleerde Nuon zo dat ze in andere callcenters ook deze actie hielden en dat leverde het bedrag op van maar liefst ?45.000. De winnaar gaf niet alle eer aan zichzelf: ?Ik heb dit niet zelf gedaan, ik heb het alleen geïnitieerd met Dies de Korte. Mijn collega?s hebben dit verder uitgerold. Ik ben blij dat we deze cheque kunnen overmaken?.

Vervolgens werd ook de winnaar van 2009 bekend gemaakt en dat was Martien Vreijsen. Ook Vreijsen regelde een goede deal voor het WMT. De Brabander, die speelde voor NAC, Feyenoord en FC Twente verzorgde het contact tussen het Worldmasterteam en de nieuwe hoofdsponsor Cuatro Madera en stelde ook zijn kantoor beschikbaar voor een officiële ondertekening van de contracten. Vreijsen, die haast altijd meespeelt met het WMT was blij met de beker: ?Het is een grote verrassing voor me en ik ben ontzettend trots om deel te mogen maken van het WMT. Overal waar we komen is het erg gezellig. Het is top wat de jongens laten zien. We zijn blij dat we overal in het land mogen ?klotsen?, want soms ziet het er niet meer uit, maar we doen het voor het goede doel en overal worden we teruggevraagd. Top voor de mensen die dit allemaal organiseren?, aldus de winnaar van 2009 die ook de wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Richard Goulooze en Martien Vreijsen werden niet als enige in het zonnetje gezet door Bas Muijs. De Hagenaar vond ook dat Dies de Korte wel eens wat aandacht verdiende: ?Dies regelt sinds jaar en dag alles voor het team en pas is zelfs de wasmachine kapot gegaan. Ik weet niet of het komt door het wassen van onze shirts maar dat zal er vast wel aan hebben bijgedragen. Ik kan gerust zeggen dat zonder hem het WMT eigenlijk niet bestaat. Hij regelt alles, van uitnodiging tot contacten, zoals ik al zei wast hij ook de shirts en hij is ook nog eens de penningmeester. Ik heb geen award voor Dies, maar we dragen hem allemaal in ons hart. Ik ben dan wel voorzitter, maar hij regelt alles voor 99% en ik doe die 1% op deze avond met een papiertje voor mijn neus.?

Na het in het zonnetje zetten van De Korte opende de voorzitter ook het buffet, wat door iedereen duidelijk gewaardeerd werd. Alle aanwezigen hadden het duidelijk naar hun zin in Boxtel en er werden veel verhalen uitgewisseld. Later op de avond waren er ook optredens van diverse artiesten. De swingende zanger Lou Prince beet het spits af. Daarna lieten Saskia en Serge horen het zingen nog lang niet verleerd te zijn. De Havenzangers brachten vervolgens de sfeer er goed in en ook Koos Alberts kreeg het voor elkaar dat iedereen meezong en was tevens de laatste artiest die op optrad op deze gezellige en geslaagde avond!

Top